Λεπτομέρειες για διαγωνιζόμενους, βραβεία, προθεσμίες

 

Γράφει ο Νίκος Μιχελάκης*

      

     Οι προθεσμίες για συμμετοχή στον διαγωνισμό «Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής με θέμα την Ελιά»,που έχει προκηρύξει ο ΣΕΔΗΚ μετά από προτάσεις πολλών ενδιαφερόμενων πρόκειται να παραταθούν προκείμενου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους διαγωνιζόμενους για προετοιμασία αλλά και για να υπάρξει ευρύτερη δημοσιοποίηση του.

 

   Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση του κοινού κατά την διάρκεια της πανδημίας με ευαισθητοποίηση του για την πολιτιστική, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική σημασία της ελαιοκαλλιέργειας και την διατροφική και υγιεινή αξία του ελαιολάδου.ΕΡΓΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

      

  Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι η επιβράβευση έργων Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής τα οποία θα αναφέρονται στην πολιτιστική, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική σημασία της ελαιοκαλλιέργειας και την διατροφική και υγιεινή αξία του ελαιολάδου.

  

   Τα έργα λογοτεχνίας μπορεί να είναι πεζά διηγήματα, παραμύθια, ποιήματα κλπ ορισμένης και μορφής που θα έχουν έκταση μέχρι 2500 λέξεις ( 5 σελίδες περίπου) ενώ τα έργα Ζωγραφικής θα είναι ελεύθερα από πλευράς θέματος, διαστάσεων, χρώματος και υλικού.

  

   Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορεί να είναι παιδιά, έφηβοι και ενήλικες κάθε ηλικίας και μόρφωσης γιαυτό και τα έργα κατά την αξιολόγηση και βράβευση τους θα χωριστούν κατά κατηγορίες (Λογοτεχνία ή Ζωγραφική) και κατά ηλικία (παιδιών μέχρι 12 ετών, έφηβων μέχρι 18 ετών και ενηλίκων άνω των 18 ετών).    

    

   Η υποβολή των έργων που θα πρέπει γίνει ηλεκτρονικά θα παραταθεί μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2021 ενώ οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να υποβάλλουν απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος με όνομα, ιδιότητα και στοιχεία επικοινωνίας μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2020 είτε ηλεκτρονικά στο info@sedik.gr είτε τηλεφωνικά στο 28210 50800.

    

  Οι λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας του διαγωνισμού καθώς και υποδείγματα για εκδήλωση ενδιαφέροντος και αίτησης συμμετοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr

 

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά από άδεια του (nmixel@otenet.gr)