Κάμψη προσφοράς αλλά και ζήτησης εν αναμονή των εξελίξεων της νέας σοδειάς

 

Γράφει: Ο Νίκος Μιχελάκης*

 

   Η περιορισμένη διαθεσιμότητα προϊόντος σε όλες τις χώρες αλλά και η κάμψη της εμπορικής δραστηριότητας λόγω θερινών διακοπών, προσδίδουν μια εικόνα ηρεμίας στην αγορά ελαιολάδου σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο.ΤΙΜΕΣ 03 08 2021

    Έτσι, σύμφωνα με το Δελτίο τιμών του ΣΕΔΗΚ της 3ης Αυγούστου 2021:

  Στην Ελλάδα, οι υψηλότερες τιμές για λάδια οξύτητας 0,3ο παρέμειναν στα 3,20 €/kg στην Κρήτη ενώ μειώθηκαν στα 3,50€/kg στην Πελοπόννησο.

    Στην Ισπανία οι τιμές για τα έξτρα παρθένα μειώθηκαν στα 3,50€/kg οι μέγιστες και στα 3,07€/kg οι ελάχιστες, ενώ στην Ιταλία μέγιστες και ελάχιστες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα 4,50€/kg και 4,10€/kg αντίστοιχα.

   Αναλυτικότερα οι τιμές στην Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο και Τυνησία όπως και οι τιμές των πρόσφατων διαγωνισμών, φαίνονται στο Δελτίο τιμών της 3ης Αυγούστου 2021 του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr

 


*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά άδεια του (nmixel@otenet.gr)